11

dec

Så firade vinnarna av namntävlingen – Esset

Bild från terminsavslutningen, på vinnarna av Esset. De håller i en prischeck och rosa ballonger i bakgrund bildar ordet Esset.

Ett år har gått sedan namntävlingen, kring vad de nya digitala stöden skulle heta, avgjordes. 

På terminsavslutningen i december förra året utropades Esset som vinnare. Det var Södermalms dagliga verksamhet som skickade in förslaget. Förutom uppmärksamhet och ära på terminsavslutningen, belönades de med 10 000 kronor. 

Jessica Ulfsdotter var vid detta tillfälle chef för Södermalms dagliga verksamhet. 

-Till en början hade vi stora planer kring vad vi skulle göra för vinstpengarna. Alla medarbetare fick tycka till och det resulterade i alla möjliga förslag. Allt ifrån föreläsningar, gå på bio tillsammans, 5-kamp på Gröna Lund – till att skänka vinsten till välgörande ändamål. Vi var i alla fall överens om att vi ville göra något tillsammans, alla åtta olika verksamheter som Södermalms dagliga verksamhet består av. Gärna något som innehöll mat och någon sorts aktivitet, berättar Jessica Ulfsdotter. 

Sedan kom Corona och de daglig verksamheten behövde stänga igen flera av sina verksamheter och personalstyrkan spreds ut över Södermalm.  

I maj när vädret var på topp tänkte de dock samla allihop, utomhus i den fina trädgården på Blecktornets. Planen var att arrangera en egen fem-kamp, grilla och äta gott. Tyvärr fick även detta kalas ställas in, med anledning av att de behövde förhålla sig till nya restriktioner i stadsdelen.  

Men skam den som ger sig. 

-I höstas kom vi fram till att vi nog inte skulle få möjlighet att träffas allihopa tillsammans på ett bra tag och bestämde att vi firade lite lugnare i små grupper. Några tog in en jättegod catering och käkade en extra god lunch i samband med ett APT och några valde att gå ut och äta. Det blev lyckat och mysigt och allt firande var självklart Corona-säkert, berättar Jessica Ulfsdotter. 

-Nu ser vi fram mot att få börja jobba i Esset! 

Läs mer om namntävlingen.  

Läs mer om Södermalms dagliga verksamhet. 

Läs mer om Esset. 

0 kommentarer